Her kommer en oppskrift på Amerikanske Cookies, den seige, gode sorten..............
Oppskrift:
250 gram hvetemel, 0,5 ts bakepulver, 0,5 ts salt og 10 gram vaniljesukker blandes.
Smelt så 80 gram smør som blandes med 150 gram brunt sukker(den fuktige typen med rørsukkersirup),125 gram hvitt sukker, 1 egg og 1 eggeplomme.
Bland så melblandingen med smør- og sukkerblandingen. Kna dette sammen raskt til en fast deig, samtidig knar du inn 200 gram melkesjokolade i terninger..
Rull deigen til en tykk pølse og skjær ca 1-1,5 cm tykke skiver. Legg skivene på smurt plate og klem dem godt ut med hendene.
Steketemp: 170c i ca 10 min. Følg godt med. Kakene skal være ganske lyse.
|
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. |
|
|
Smelt smøret, tilsett sukker og deretter egg. Bland sammen. |
|
|
Bland alt sammen. |
|
|
Kna inn sjokoladen. |
|
|
Rull til en pølse og skjær skiver. |
|
|
Klapp kakene flate på brettet før steking. |
|
|
Avkjøl på rist. | | |
|
Kakene kan oppbevares i en tett boks i noen dager, men er absolutt best å fryse.
bakte de nå:) ligger og kjøler seg på rista! takk for oppskrift;)
SvarSlettBare hyggelig :-) Håper de smakte.
SvarSletthvor mange kjeks blir det?
SvarSlettdet lurer jeg og på! :)
SlettHei! Om jeg husker riktig ble det 16 store a la de som man får kjøpt på 7eleven... men man kan selvfølgelig lage dem mindre, og da blir det naturlig nok flere :-)
SlettJeg skal lage de nå, jeg tror dette blir bra. Amen
SlettNAM!!! De ble sykt gode!!
SvarSlettSå bra :-) Det er en av mine favoritter også :)
SvarSlettHvor er oppskriften?😅😅😅😅
SlettGode gud, disse var gode!!!!
SvarSlettJa, ikke sant :-) Takk for tilbakemelding :-)
SvarSlettNamenamm!!! De ser akkurat ut som de på meny!!! Jeg blir snart blakk etter av å kjøpe for mange pakker cookies på n meny... Vi har ikke sjokolade, men i morgen skal jeg forhåpentlig vis lage de<3
SvarSlettHei! Håper de ble bra;.) Har fått masse gode tilbakemeldinger på disse :-)
SlettVi har heller ikke sjokolade, men vi kjører uten! :D #HealthyLifestyle
SlettNam!! fantastisk gode:)
SvarSlettSå flott :-))
SlettDisse skal jeg bake til pappa sin bursdag på torsdag :D men vet ikke helt hvordan brunt sukker du mente på ;/
SvarSlettHei :-)
SvarSlettDet heter for brun farin. Det er sukker tilsatt rørsukkersirup. Selges i alle butikker. 250 grams pakker tror jeg. Når du har åpnet en pakke så er det best å sette resten tett pakket i kjøleskap. Ellers vil sukkeret bli hardt. Håper du finner det :-)
ah da skjønner jeg hvilket du menere ! tusentakk for svar :)
SvarSlettAhh, de ble helt sinnsykt gode! Skal absolutt lage de igjen :)
SvarSlettDe ble nydlige! Kommer så til å bake de flere ganger ;)
SvarSlettHei:) Så bra :)
SvarSlettUTROLIG TIL HJELP I ELEVBEDRIFTEN
SvarSlettSå BRA :) Bare å sende inn spørsmål her om det skulle være noe :)
SvarSlettSteke de på varmluft eller vanlig over/undervarme?
SvarSlettDet går vel bra med begge deler :) Bare følg godt med under stekingen. De skal ikke være for mye stekt. Da vil de bli harde isteden for seige :)
SvarSlettHei, jeg laget glutenfri variant, de ble utrolig gode! Tilsatte 100 gram ekstra mel siden glutenfritt mel er litt annerledes (brukte Semper rød mix).
SvarSlettholder på å lage mine og men de smaker mye brunt sukker,, brukte farin (150g)
SvarSlettSmelter sjokoladeterningene inni ovnen? Har hørt at man trenger en spesiell type sjokolade.
SvarSlettHei:) De vil smelte noe, men ikke nevneverdig... så det går helt fint :)
SlettFint at du svarer raskt.:) Skal lage dem på lørdag, det ser digg ut:)
SlettDette er desidert de beste cookisene jeg noen gang har smakt! Tok de også med på skolen og ble bokstavelig talt overfalt! Takk får fantastisk oppskrift!
SvarSlettBare Hyggelig :) får se om det kommer noen flere oppskrifter her etterhvert i denne travle hverdagen ;) Lykke til med bakinga :)
SvarSlettJeg får ikke til deigen... Alt blir bare rennende.. Også lurte jeg på om det går bra og steke dem rennende ? :S
SvarSlettHei, De ser kjempegode ut! Men jeg lurte på om man kunne bruke Smarties/Non-stop til denne oppskriften? ;o Og kan du hjelpe til med noen gode tips? :) Vil at disse skal bli bedre enn bare bra :P
SvarSlettdet var helt fantastiske!! :D
SvarSlettHei! :) har ikke brunt sukker -.- går det ann å lage uten, evt. tilsette mer hvitt sukker/mel i stedet for?
SvarSlettHar aldri smakt noen så gode cookies!
SvarSlettDisse var heelt fantastiske :) Aldri fått til slike før nå :)
SvarSlettTakker :)
SlettDisse var veldig gode. Jeg hadde halve deigen med litt vaniljeessens og hvit sjokolade og syns det fungerte bra. Jeg lager nok disse omigjen!
SvarSlettTakk:) Bare fantasien som setter grenser :)
SlettHvor lenge holder de seg? Tenkte på å gi bort noen i julegave... Så jeg lurer på når jeg skal bake dem.
SvarSlettHei:) De holder seg godt noen dager, men de er topp å fryse, og deigen kan også fryses :)
SvarSlettDeigen min ble smuldrete, så fikk ikke laget noen pølse og kappet av, men håper de blir gode uansett =) men brukte farin, hva brukte du?
SvarSlettMulig det ble litt mye mel.. men den skal nå være litt smuldrete og da;)
SlettJeg bruker en blanding av hvitt sukker(farin) og brunt sukker.
Hei!
SvarSlettJeg prøvde denne oppskriften, men etter at de var stekt kunne jeg se sukkeret i kjeksen. Vet du hvor jeg kan ha gjort feil?
Vet ikke helt hva du mener her..,men prøv å lag deigen litt tid i forveien, og legg den i kjøleskap før du deler opp.. da vil nok sukkeret løse seg mer opp.
SlettDisse var kjempegode! Jeg lagde dem i går og de falt i smak både her hjemme og på skolens foreldremøte. Takk for fin oppskrift! :)
SvarSlettTopp Topp ;)
SlettEr egentlig ikke spesielt begeistret for cookies, men disse er FANTASTISKE! Lager dem om igjen og om igjen, kommer aldri til å bruke noen annen cookie-oppskrift. :-)
SvarSlettDu har heelt rett;) De er fantastiske! Takk for flott tilbakemelding :)
SlettLagde dem nettopp, men sjokoladen forble myk og klissete etter at jeg hadde stekt dem. Noen råd om hvordan jeg kan ha gjort det feil ?
SvarSlettAnna.
Den skal bli bra etter de er avkjølt nok :)
SlettHar du noen gode oppskrifter på seige cookies UTEN sjokolade? :)
SvarSlettSvar mottas med takk. :)
Hei. Bare bytt ut sjokolademengden med hva som helst egentlig.. :) nøtter og tørkede bær funker fint :)
SlettSkal man avkjøle smøret før man har i sukkeret eller evt avkjøle deigen før man har i sjokoladen? Hos meg smeltet sjokoladen inn i selve deigen :/ Så det ble sjokoladekjeks uten biter..
SvarSlettHei!
SvarSlettDeigen skal ikke bli spesielt varm, men om det oppstår så kan du godt avkjøle deigen litt før du tilsetter sjokoladebitene :)
Er denne cookie seig inni?
SvarSlettHvor mye dl er 250 gram
De ser gode ut
SvarSlettEr denne cookie seg inni?
smelter ikke sjokoladen?
Hvor mye dl er 250 gram mel?
Hvor stor i diameter skal denne cookien hvere når man ruller ut i pølse?
SVAR, SVAR, SVAR... Jeg venter.. :)
OH MY GOD, dette er de beste cookies'ene jeg har smakt! Har vært på utkikk etter skikkelig gode cookies en stund nå, og har prøvd ørten oppskrifter, men både jeg og samboeren har vært middels fornøyd. Nå prøver jeg ingen flere - dette er vinneren! <3 Å, takk, takk, TAKK :D
SvarSlettFantastisk gode, 1000 takk for at du delte, de redda 'festen'. ALDRI mer Toro :-D
SvarSlettHei, håper du fortsatt leser komentarer på dette innleget. :) Jeg prøvde å lage kjeksene dine( 2 ganger ) , men jeg forstår bare ikke hvorfor når jeg prøver å rulle den pølsa, sitter ikke den fast. Smuler bare faller og faller. Og e gjør alt som oppskrifta sier! Og er litt usikker på ang. egg. Skal man ha ett hel egg? elller ett egg og ett eggeplomme til. Vel, jeg prøvde. :D Håper for svar. :)
SvarSlett1 helt egg OG en eggeplomme...om den likevel smuldrer...har du kanskje små egg..? bruke store egg, og litt mindre mel da blir den seigere ;) Har akkurat laget denne for første gang og er suuuper fornøyd . Om den blir litt for bløt, legg den i bakebollen og sett den i kjøleskapet i ca 15 min ;) Da setter smøret seg og den er lettere å trille :)
SlettDisse cookiene er de beste jeg har smakt!
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettNaaaam!!!! Beste jeg har smakt:)
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettHei, kan jeg erstatte det med vanlig brunt sukker enn den med rørsukkersirup? Blir ikke resultatet det samme? har bakt disse før, men med brun farin...
SvarSlettetter å ha lest kommentarene har jeg bare lyst til å hoppe ut av sofa og løpe lett til kjøkken og begynne og bake dem!! :)
SvarSlettHei, Baker de nå med ei jente på 10 og de ser veldig gode ut☺
SvarSlettOi de var gode nå sitter vi ved boret og spise oss super mette
SvarSlettDisse cookiene er supergode! Anbefales uten forbehold! De er aller best med god mørk sjokolade (Jacob's utvalgte, Valrhona el.l.) for en perfekt balanse mellom sødme og kakaobitterhet. Herlig!
SvarSlettomg disse var fantastiske"!! love em
SvarSlettDette er de beste cookiesene jeg noensinne har smakt!! Takk for en fantastisk oppskrift! Disse lages igjen og igjen - blir aldri lei.
SvarSlettKan man bruke nonstop isteden for sjokoladen? Tror det hadde sett bedre ut til barnebursdag.
SvarSlettHar laget denne flere ganger. Står å lager de nå for å selge på julemesse.
SvarSlettHei, går det an å bruke Seltin mineralsalt? Jeg pleier å bruke havsalt til denne oppskriften...
SvarSlettHei! Veldig lenge siden jeg har vært aktiv på denne siden nå. Men bare bruk det saltet du har :) mvh Bakern:)
SvarSlettHvordan er det å fryse de? 🙂 tenkte å lage en av dagene nå og er glad i å lage opp en del så jeg kan fryse PG ta opp🙂
SvarSlettFrysing er topp for disse
SlettMin favoritt på det 6.året på rad. Nam nam nam. Dobler og tripler deigen hver gang, og de varer lenge i frys. Alltid like godt.
SvarSlettMine ble smuldrete gitt. Hva har jeg gjort feil?
SvarSlettMest sannsynlig for mye mel. Prøv å reduser mengden litt bare.
SlettSkal ikke disse heves noe?
SvarSlettAlt for mye hvetemel, og det merkes.
SvarSlettMå man ha brunt sukker
SvarSlettAner ikke om du fremdeles leser disse, men jeg har brukt denne oppskriften i 10 år, og den er helt fantastisk!! Har skrevet den ned i min private oppskriftsbok, og alle jeg har servert dem til har blitt kjempeimponerte! Bruker alltid Freia melkesjokolade :)
SvarSlett