Totalt antall sidevisninger

mandag 14. mai 2012

Bakerns Beste Cookies!

Her kommer en oppskrift på Amerikanske Cookies, den seige, gode sorten..............

Oppskrift:
250 gram hvetemel, 0,5 ts bakepulver, 0,5 ts salt og 10 gram vaniljesukker blandes.

Smelt så 80 gram smør som blandes med 150 gram brunt sukker(den fuktige typen med rørsukkersirup),125 gram hvitt sukker, 1 egg og 1 eggeplomme.

Bland så melblandingen med smør- og sukkerblandingen. Kna dette sammen raskt til en fast deig, samtidig knar du inn 200 gram melkesjokolade i terninger..

Rull deigen til en tykk pølse og skjær ca 1-1,5 cm tykke skiver. Legg skivene på smurt plate og klem dem godt ut med hendene.

Steketemp: 170c i ca 10 min. Følg godt med. Kakene skal være ganske lyse.
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og salt.
Smelt smøret, tilsett sukker og deretter egg. Bland sammen.
Bland alt sammen.
Kna inn sjokoladen.
Rull til en pølse og skjær skiver.
Klapp kakene flate på brettet før steking.
Avkjøl på rist.  
Kakene kan oppbevares i en tett boks i noen dager, men er absolutt best å fryse.

88 kommentarer:

  1. bakte de nå:) ligger og kjøler seg på rista! takk for oppskrift;)

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig :-) Håper de smakte.

    SvarSlett
  3. hvor mange kjeks blir det?

    SvarSlett
    Svar
    1. det lurer jeg og på! :)

      Slett
    2. Hei! Om jeg husker riktig ble det 16 store a la de som man får kjøpt på 7eleven... men man kan selvfølgelig lage dem mindre, og da blir det naturlig nok flere :-)

      Slett
    3. Jeg skal lage de nå, jeg tror dette blir bra. Amen

      Slett
  4. NAM!!! De ble sykt gode!!

    SvarSlett
  5. Så bra :-) Det er en av mine favoritter også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvor er oppskriften?😅😅😅😅

      Slett
  6. Gode gud, disse var gode!!!!

    SvarSlett
  7. Ja, ikke sant :-) Takk for tilbakemelding :-)

    SvarSlett
  8. Namenamm!!! De ser akkurat ut som de på meny!!! Jeg blir snart blakk etter av å kjøpe for mange pakker cookies på n meny... Vi har ikke sjokolade, men i morgen skal jeg forhåpentlig vis lage de<3

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Håper de ble bra;.) Har fått masse gode tilbakemeldinger på disse :-)

      Slett
    2. Vi har heller ikke sjokolade, men vi kjører uten! :D #HealthyLifestyle

      Slett
  9. Nam!! fantastisk gode:)

    SvarSlett
  10. Disse skal jeg bake til pappa sin bursdag på torsdag :D men vet ikke helt hvordan brunt sukker du mente på ;/

    SvarSlett
  11. Hei :-)
    Det heter for brun farin. Det er sukker tilsatt rørsukkersirup. Selges i alle butikker. 250 grams pakker tror jeg. Når du har åpnet en pakke så er det best å sette resten tett pakket i kjøleskap. Ellers vil sukkeret bli hardt. Håper du finner det :-)

    SvarSlett
  12. ah da skjønner jeg hvilket du menere ! tusentakk for svar :)

    SvarSlett
  13. Ahh, de ble helt sinnsykt gode! Skal absolutt lage de igjen :)

    SvarSlett
  14. De ble nydlige! Kommer så til å bake de flere ganger ;)

    SvarSlett
  15. UTROLIG TIL HJELP I ELEVBEDRIFTEN

    SvarSlett
  16. Så BRA :) Bare å sende inn spørsmål her om det skulle være noe :)

    SvarSlett
  17. Steke de på varmluft eller vanlig over/undervarme?

    SvarSlett
  18. Det går vel bra med begge deler :) Bare følg godt med under stekingen. De skal ikke være for mye stekt. Da vil de bli harde isteden for seige :)

    SvarSlett
  19. Hei, jeg laget glutenfri variant, de ble utrolig gode! Tilsatte 100 gram ekstra mel siden glutenfritt mel er litt annerledes (brukte Semper rød mix).

    SvarSlett
  20. holder på å lage mine og men de smaker mye brunt sukker,, brukte farin (150g)

    SvarSlett
  21. Smelter sjokoladeterningene inni ovnen? Har hørt at man trenger en spesiell type sjokolade.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei:) De vil smelte noe, men ikke nevneverdig... så det går helt fint :)

      Slett
    2. Fint at du svarer raskt.:) Skal lage dem på lørdag, det ser digg ut:)

      Slett
  22. Dette er desidert de beste cookisene jeg noen gang har smakt! Tok de også med på skolen og ble bokstavelig talt overfalt! Takk får fantastisk oppskrift!

    SvarSlett
  23. Bare Hyggelig :) får se om det kommer noen flere oppskrifter her etterhvert i denne travle hverdagen ;) Lykke til med bakinga :)

    SvarSlett
  24. Jeg får ikke til deigen... Alt blir bare rennende.. Også lurte jeg på om det går bra og steke dem rennende ? :S

    SvarSlett
  25. Hei, De ser kjempegode ut! Men jeg lurte på om man kunne bruke Smarties/Non-stop til denne oppskriften? ;o Og kan du hjelpe til med noen gode tips? :) Vil at disse skal bli bedre enn bare bra :P

    SvarSlett
  26. det var helt fantastiske!! :D

    SvarSlett
  27. Hei! :) har ikke brunt sukker -.- går det ann å lage uten, evt. tilsette mer hvitt sukker/mel i stedet for?

    SvarSlett
  28. Har aldri smakt noen så gode cookies!

    SvarSlett
  29. Disse var heelt fantastiske :) Aldri fått til slike før nå :)

    SvarSlett
  30. Disse var veldig gode. Jeg hadde halve deigen med litt vaniljeessens og hvit sjokolade og syns det fungerte bra. Jeg lager nok disse omigjen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk:) Bare fantasien som setter grenser :)

      Slett
  31. Hvor lenge holder de seg? Tenkte på å gi bort noen i julegave... Så jeg lurer på når jeg skal bake dem.

    SvarSlett
  32. Hei:) De holder seg godt noen dager, men de er topp å fryse, og deigen kan også fryses :)

    SvarSlett
  33. Deigen min ble smuldrete, så fikk ikke laget noen pølse og kappet av, men håper de blir gode uansett =) men brukte farin, hva brukte du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Mulig det ble litt mye mel.. men den skal nå være litt smuldrete og da;)
      Jeg bruker en blanding av hvitt sukker(farin) og brunt sukker.

      Slett
  34. Hei!
    Jeg prøvde denne oppskriften, men etter at de var stekt kunne jeg se sukkeret i kjeksen. Vet du hvor jeg kan ha gjort feil?

    SvarSlett
    Svar
    1. Vet ikke helt hva du mener her..,men prøv å lag deigen litt tid i forveien, og legg den i kjøleskap før du deler opp.. da vil nok sukkeret løse seg mer opp.

      Slett
  35. Disse var kjempegode! Jeg lagde dem i går og de falt i smak både her hjemme og på skolens foreldremøte. Takk for fin oppskrift! :)

    SvarSlett
  36. Er egentlig ikke spesielt begeistret for cookies, men disse er FANTASTISKE! Lager dem om igjen og om igjen, kommer aldri til å bruke noen annen cookie-oppskrift. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har heelt rett;) De er fantastiske! Takk for flott tilbakemelding :)

      Slett
  37. Lagde dem nettopp, men sjokoladen forble myk og klissete etter at jeg hadde stekt dem. Noen råd om hvordan jeg kan ha gjort det feil ?
    Anna.

    SvarSlett
    Svar
    1. Den skal bli bra etter de er avkjølt nok :)

      Slett
  38. Har du noen gode oppskrifter på seige cookies UTEN sjokolade? :)
    Svar mottas med takk. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Bare bytt ut sjokolademengden med hva som helst egentlig.. :) nøtter og tørkede bær funker fint :)

      Slett
  39. Skal man avkjøle smøret før man har i sukkeret eller evt avkjøle deigen før man har i sjokoladen? Hos meg smeltet sjokoladen inn i selve deigen :/ Så det ble sjokoladekjeks uten biter..

    SvarSlett
  40. Hei!
    Deigen skal ikke bli spesielt varm, men om det oppstår så kan du godt avkjøle deigen litt før du tilsetter sjokoladebitene :)

    SvarSlett
  41. Er denne cookie seig inni?
    Hvor mye dl er 250 gram

    SvarSlett
  42. De ser gode ut
    Er denne cookie seg inni?
    smelter ikke sjokoladen?
    Hvor mye dl er 250 gram mel?
    Hvor stor i diameter skal denne cookien hvere når man ruller ut i pølse?
    SVAR, SVAR, SVAR... Jeg venter.. :)

    SvarSlett
  43. Charlotte Johannessen29. november 2014 kl. 20:19

    OH MY GOD, dette er de beste cookies'ene jeg har smakt! Har vært på utkikk etter skikkelig gode cookies en stund nå, og har prøvd ørten oppskrifter, men både jeg og samboeren har vært middels fornøyd. Nå prøver jeg ingen flere - dette er vinneren! <3 Å, takk, takk, TAKK :D

    SvarSlett
  44. Fantastisk gode, 1000 takk for at du delte, de redda 'festen'. ALDRI mer Toro :-D

    SvarSlett
  45. Hei, håper du fortsatt leser komentarer på dette innleget. :) Jeg prøvde å lage kjeksene dine( 2 ganger ) , men jeg forstår bare ikke hvorfor når jeg prøver å rulle den pølsa, sitter ikke den fast. Smuler bare faller og faller. Og e gjør alt som oppskrifta sier! Og er litt usikker på ang. egg. Skal man ha ett hel egg? elller ett egg og ett eggeplomme til. Vel, jeg prøvde. :D Håper for svar. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. 1 helt egg OG en eggeplomme...om den likevel smuldrer...har du kanskje små egg..? bruke store egg, og litt mindre mel da blir den seigere ;) Har akkurat laget denne for første gang og er suuuper fornøyd . Om den blir litt for bløt, legg den i bakebollen og sett den i kjøleskapet i ca 15 min ;) Da setter smøret seg og den er lettere å trille :)

      Slett
  46. Disse cookiene er de beste jeg har smakt!

    SvarSlett
  47. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  48. Naaaam!!!! Beste jeg har smakt:)

    SvarSlett
  49. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  50. Hei, kan jeg erstatte det med vanlig brunt sukker enn den med rørsukkersirup? Blir ikke resultatet det samme? har bakt disse før, men med brun farin...

    SvarSlett
  51. etter å ha lest kommentarene har jeg bare lyst til å hoppe ut av sofa og løpe lett til kjøkken og begynne og bake dem!! :)

    SvarSlett
  52. Hei, Baker de nå med ei jente på 10 og de ser veldig gode ut☺

    SvarSlett
  53. Oi de var gode nå sitter vi ved boret og spise oss super mette

    SvarSlett
  54. Disse cookiene er supergode! Anbefales uten forbehold! De er aller best med god mørk sjokolade (Jacob's utvalgte, Valrhona el.l.) for en perfekt balanse mellom sødme og kakaobitterhet. Herlig!

    SvarSlett
  55. omg disse var fantastiske"!! love em

    SvarSlett
  56. Dette er de beste cookiesene jeg noensinne har smakt!! Takk for en fantastisk oppskrift! Disse lages igjen og igjen - blir aldri lei.

    SvarSlett
  57. Kan man bruke nonstop isteden for sjokoladen? Tror det hadde sett bedre ut til barnebursdag.

    SvarSlett
  58. Har laget denne flere ganger. Står å lager de nå for å selge på julemesse.

    SvarSlett
  59. Hei, går det an å bruke Seltin mineralsalt? Jeg pleier å bruke havsalt til denne oppskriften...

    SvarSlett
  60. Hei! Veldig lenge siden jeg har vært aktiv på denne siden nå. Men bare bruk det saltet du har :) mvh Bakern:)

    SvarSlett
  61. Hvordan er det å fryse de? 🙂 tenkte å lage en av dagene nå og er glad i å lage opp en del så jeg kan fryse PG ta opp🙂

    SvarSlett
  62. Min favoritt på det 6.året på rad. Nam nam nam. Dobler og tripler deigen hver gang, og de varer lenge i frys. Alltid like godt.

    SvarSlett
  63. Mine ble smuldrete gitt. Hva har jeg gjort feil?

    SvarSlett
    Svar
    1. Mest sannsynlig for mye mel. Prøv å reduser mengden litt bare.

      Slett
  64. Alt for mye hvetemel, og det merkes.

    SvarSlett
  65. Må man ha brunt sukker

    SvarSlett
  66. Aner ikke om du fremdeles leser disse, men jeg har brukt denne oppskriften i 10 år, og den er helt fantastisk!! Har skrevet den ned i min private oppskriftsbok, og alle jeg har servert dem til har blitt kjempeimponerte! Bruker alltid Freia melkesjokolade :)

    SvarSlett