...Og her får nettopp du oppskriften..:-)
Dette trenger du: 360 gram sukker, 12 egg, 120 gram hvetemel, 60 gram potetmel, bakepulver, rom eller romessens, 1 l. H-melk, maizenamel, 1/4 l kremfløte, pyntegelè.
Først en kakebunn:
1. Smør en 24-26 cm springform. Sett ovnen på 175c.
2. Lag hvit og luftig eggedosis av 5 egg og 180 gram sukker.
3. Sikt i 120 gram hvetemel blandet med 60 gram potetmel og 1 ts bakepulver.
4. Vend det tørre inn forsiktig med slikkepott til at det akkurat er blandet.
5. Stek kaken i ca 40-45 min.
6. Avkjøl på rist.
Romkrem:
1. Sett 8 dl h-melk og 180 gram sukker til koking.
Strø sukkeret i bunnen på kaserollen og la melka stå til den koker. (brenner seg ikke)
2. Pisk sammen 3 egg og 3 eggeplommer med 2 dl h-melk og ca 3ss maizena. Tilsett så mange dråper romessens eller ekte rom som man føler for :-)
Ta vare på eggehvitene, disse skal brukes i glasuren.
3. Når melka koker, tilsettes egg og maizenablandingen under visping. La kremen gjennomkoke til den tykner, hell den staks over i en bolle og sett til avkjøling i vannbad. Visp gjerne noen ganger under avkjølingen også.
Melk og sukker til koking. |
Resten av melka, egg, maizena og rom til jevning. |
Ta vare på eggehvitene til glasuren. |
Avkjøl kremen godt i vannbad. Rør av og til. |
Pisk 1/4 kremfløte og vend den inn i romkremen. |
Pisk eggehvitene med melis til en icing. |
Del bunnen i 4 deler. |
Bruk ringen av forma som støtte og dynk med litt melk |
Legg krem imellom hvert lag. |
Stryk på glasuren og dekorer etter eget ønske. |
Hvordan fikk du til det mønsteret der? Denne kaken skal jeg sannelig prøve! Familien ELSKER romkake :D
SvarSlett:-D Når du har hatt på melisglasuren så legger du striper over kaka med pyntegele. Ta en spiss kniv. Dra over stripene annenhver retning. Det er viktig at du gjør dette mens glasuren er bløt ennå.
SvarSlettHei Rune!
SvarSlettSynes du har en flott og inspirerende blogg!:) Jeg er en master student som har et prosjekt gående hvor jeg gjerne skulle stilt deg et spørsmål. Jeg finner ingen e-post adresse til deg her, og håper du kan sende meg en e-post slik at jeg kan komme i kontakt med deg.
Mail: kari.finsveen@stud.hihm.no
hvor mye melis skal det være?
SvarSlettHvor mye vil du ha..? ;) Ca 200 gram da kanskje..? bland med passende mengde eggehvite og litt vann. Pisk helt hvit :)
SvarSlettFabelaktig kake jeg har laget 2 av nå. Takk for oppskrifta :-)
SvarSlettFin oppskrift Takk for den 😊
SvarSlettHvor lenge er romkremen holdbar i kjøleskap?
SvarSlett