Totalt antall sidevisninger

tirsdag 15. mai 2012

Bakerns Flatbrød

Hva er vel livet uten hjemmbakt Flatbrød...............
Oppskriften....: 1kg siktet hvetemel, 500 gram byggmel, 250 gram sammalt hvete grov, 250 gram sammalt rug grov, 30 gram salt, 60 gram sukker og ca 1,4 liter kaldt vann.
Dette gir ca 20 emner som passer godt til en 60 cm takke.

Bland alle ingredienser.
Kna sammen deigen, men ikke overarbeide den. 
Del opp i 20 emner og rull til boller. La dem hvile litt under plast.
Kjevle ut emnene så tynt og så runde som mulig. Bruk byggmel til utbaking.
Børst vekk overflødig mel.
Rull opp leiva på et spyd.
Rull leiva over på takka. Termostaten står på 8. (Meteor steketakke)
Stek til gylden farve på hver side. Børst av overflødig mel underveis.
Børst også av takka mellom hver steking, da melet vil brenne seg.
Avkjøl hver leiv på rist før du stabler dem. 

Nødvendig utstyr: Rutet kjevle, kost og spyd.
Jeg har valgt å gjøre dette ute---om man har mulighet sparer man seg en rundvask av kjøkkenet etterpå :-)
Denne oppskriften kan endres i det uendelige.. det er bare å prøve seg frem med meltyper for å få en annen smak og grovhet :-)
Flatbrødet kan så brekkes opp i biter og lagres i tørre og tette bokser i lang tid.
Perfekt til spekemat og rømmegrøt :-)

3 kommentarer:

  1. Fantastisk, kan de lages med kun byggmel?

    SvarSlett
  2. Hei! Har ikke prøvd det, men jeg lurer på om det blir vanskelig å bake ut og at leivene ikke holder seg sammen så godt.. Men om du prøver og får det til så vil jeg gjerne høre :-)

    SvarSlett
  3. Hei! Så flott beskrivelse! Har du oppskrift og fremgangsmåte for flatbrød med poteter også :-) ?

    SvarSlett