...eller telegramkake som den også heter. Hvorfor navnet har jeg tilgode å vite :-)
Uansett... her er oppskriften:
300 gram smør, 500 gram sukker, 5 egg, 600 gram hvetemel, 10 gram bakepulver, 4 dl h-melk + smak.
Krem opp 300 gram temperert smør med 500 gram sukker. Bruk grinda eller k-spaden i mikseren om du har.
Når blandingen er kremet og hvit tilsetter du 5 egg, ett og ett. Det er viktig at egget får blande seg inn i røra før du tilsetter neste. For mye egg på en gang vil gjøre at røra sprekker.
Tilsett så 600 gram hvetemel blandet med 10 gram bakepulver. Rør rolig og spe samtidig med 4 dl melk. Man kan tilsette smaker som vanilje, sitron eller mandelessens etter smak og behag. Jeg har her strødd toppen med kanel og sukker.
Rør kun til røra ser glatt ut. Ha så straks over i smurt langpanne, og sett inn i forvarmet ovn på 170 c i ca 40 min.
Dette er en god gammeldags formkake som passer ypperlig til kaffen :-)
Krem opp smør og sukker. |
Tilsett ett og ett egg. |
Tilsett mel og bakepulver, og spe med melk. |
Røra skal være glatt, men ikke jobb den mer enn nødvendig. |
Ha røra i smurt form. Her har jeg strødd over kanel og sukker. |
Avkjøl kaka litt i forma på rist før du tar den ut. |
skuffkake kalle æ deinn
SvarSlett