Totalt antall sidevisninger

mandag 17. desember 2012

Bakern's Sirupssnipper!

En godt bevart oppskrift finner i disse dager veien til det store internett :)
Ingen jul uten disse tynne, sprø, krydrete kjeksene! Bærre Lækkert :)

Dag 1: Deigen!

Bland følgende i en kjele:
-500 gram lys sirup
-250 gram sukker
-175 gram meierismør
-1/4 l kremfløte

Dette skal kokes opp under omrøring.
Avkjøl deretter massen til romtemperatur.
Sirup, sukker, smør og fløte kokes opp.

Avkjøl massen til romtemp etterpå.

Når massen er avkjølt tilsetter man følgende:
-900 gram siktet hvetemel
-1 toppet ts ingefær
-3 strøkne ts svart pepper
-2 ts natron

Bland mel, krydder og natron godt, og rør det inn i massen med en sleiv for hånd. Arbeid deigen minst mulig for sprøest mulig kjeks :) (dette har med gluten og mye faglig forklaring å gjøre :))

Sett så deigen kaldt i kjøleskap eller kjeller til minst neste dag. Den kan godt stå opptil 3 dager ihvertfall :) Husk å pakke den tett med plast:)
Mel og krydder blandes inn i massen for hånd.
Resten kommer innen onsdag, da kjeksene må bakes først..... :)

Da var deigen klar:) Denne har stått i kjøleskap i 2 dager.
Kjevle tyyynt!! Bruk mel! Bruk en trinse til å lage ruter:) 

Trinsen:) 
Flytt snippene over på brett med papir. Bruk en stekespade e.l.
 Man kan sette en splittet mandel i hver snipp om man orker.. jeg orket ikke det i dag :)
Stekes på 200c i ca 5 min. Følg godt med :) Jeg har brent tre brett i dag :)

Avkjøl på rist!
Oppbevar i tett boks :)
Morro med Non Stop:)
God Jul til alle:) Hilsen Bakern :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar