Oppskriften:
Ca. 500 gram hvetemel, 4 ts bakepulver, 4ts vaniljesukker, 130 gram smør (ekte ja :p), 2 egg,
3 dl H-melk og 80 gram sukker.
Som man ser så er det relativt enkle råvarer.., men her er det fremgamgsmåten som virkelig sparker ifra seg om det blir gjort helt riktig :) Så følg med...
Først: Sett ovnen på 225c
Deretter: Bland det tørre. (alt det tørre altså)
Og så ..: Smuldre det KALDE (ekte) smøret i melet. Blandingen blir litt som små smuler etter dette :)
Videre..: Bland melk og egg, og tilsett dette i det tørre.
Nå...er det VELDIG viktig at man ikke jobber deigen for mye! Da blir den seig og vi oppnår ikke ønsket konsistens for å si det kort :) Deigen skal altså være kort på en måte..
Deigen skal bare blandes akkurat sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men følg da godt med:)
Kjevle deigen ut til ca 1-2 cm tykk.
Stikk så ut scones med egnet verktøy. Man kan lage dem i alle slags former.. Prøv å stikk rett ned i deigen bare en gang. (ikke no' skjæring) Da vil sconesen heve jevnt i ovnen vettu :)
Jeg har laget 15 firkantede av denne deigen.
Stekes direkte i ca 12-15 min nest nederst i ovnen.
Her følger en bildeserie som forklarer...
Smuldre smøret i det tørre. |
Tilsett egg og melk. Jobb bare forsiktig sammen. |
Smartest å kna sammen det siste med hendene :) |
Kjevle ut til 1-2 cm tykk |
Stikk ut og legg på papirkledd plate. Stek på 225c i ca 12-15 min. |
Pensle med egg rett etter steking. Avkjøl på rist. |
Lykke til :)
Denne oppskriften var uheldig da den såkalte deigen var et eneste kliss som aldri fikk samlet seg,samt jeg måtte tilsette en halv melpose for å få den fast og jeg fulgte oppskriften til prikke.
SvarSlett