Totalt antall sidevisninger

onsdag 20. mars 2013

Fine Scones!

..En kjapp liten innføring i hvordan å lage denne kjappe, lille godsaken :)

Oppskriften:

Ca. 500 gram hvetemel, 4 ts bakepulver, 4ts vaniljesukker, 130 gram smør (ekte ja :p), 2 egg,
3 dl H-melk og 80 gram sukker.

Som man ser så er det relativt enkle råvarer.., men her er det fremgamgsmåten som virkelig sparker ifra seg om det blir gjort helt riktig :) Så følg med...

Først: Sett ovnen på 225c
Deretter: Bland det tørre. (alt det tørre altså)
Og så ..: Smuldre det KALDE (ekte) smøret i melet. Blandingen blir litt som små smuler etter dette :)
Videre..: Bland melk og egg, og tilsett dette i det tørre.
Nå...er det VELDIG viktig at man ikke jobber deigen for mye! Da blir den seig og vi oppnår ikke ønsket konsistens for å si det kort :) Deigen skal altså være kort på en måte..
Deigen skal bare blandes akkurat sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men følg da godt med:)

Kjevle deigen ut til ca 1-2 cm tykk.
Stikk så ut scones med egnet verktøy. Man kan lage dem i alle slags former.. Prøv å stikk rett ned i deigen bare en gang. (ikke no' skjæring) Da vil sconesen heve jevnt i ovnen vettu :)
Jeg har laget 15 firkantede av denne deigen.
Stekes direkte i ca 12-15 min nest nederst i ovnen.

Her følger en bildeserie som forklarer...
Smuldre smøret i det tørre.  
Tilsett egg og melk. Jobb bare forsiktig sammen.
Smartest å kna sammen det siste med hendene :)
Kjevle ut til 1-2 cm tykk
Stikk ut og legg på papirkledd plate. Stek på 225c i ca 12-15 min.
Pensle med egg rett etter steking. Avkjøl på rist.

Her kan man også lage mange variasjoner.. F.eks bytte ut noe av melet med grovt mel, kutte ut sukkeret, tilsette rosiner eller sjokoladebiter osv... Smak og behag vettu :)
Lykke til :)

1 kommentar:

  1. Denne oppskriften var uheldig da den såkalte deigen var et eneste kliss som aldri fikk samlet seg,samt jeg måtte tilsette en halv melpose for å få den fast og jeg fulgte oppskriften til prikke.

    SvarSlett