Her bruker jeg samme grunnoppskrift som "Bakerns frekke lille grovbrød". følg anvisningene der frem til utbakingen.
Tilsett så rosiner, aprikos i terninger, tørkede tranebær, grovhakkede mandler og hasselnøtter og ristede gresskarkjerner. Man kan også tilsette andre godsaker som man selv liker.
 |
Et utvalg energirike go'saker |
Istedet for å bake ut brød, så knar jeg inn frukten, nøttene og kjernene. Deretter kjevler jeg hele deigen ut til et stort rektangel som er ca 2 cm tykt. Del opp briksene i avlange stenger. Legg dem på papirkledd plate, og pensle dem med honningvann. Dryss over med sesamfrø til slutt. Hev til dbl størrelse og stek på ca 220c i ca 12 min. Pensle dem på nytt med honningvann like etter steking. Avkjøl på rist.
 |
Kna inn ønsket mengde |
 |
Del opp i biter og legg på plate |

Tips! F.eks solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø som skal brukes i deigen bør ristes først. Dette gjøres enkelt i en tørr panne. Pass godt på så de ikke brenner seg. Det kan skje fort. Grunnen til at vi velger å riste dem er fordi uristede kjerner og frø vil gi en "råsmak" i brødet. Ved å riste fremhever vi den gode smaken :-) Så rist i vei :-)
Yum! Dette skal prøves!
SvarSlettFlotte greier! Håper du blir fornøyd :-)
Slett