Totalt antall sidevisninger

fredag 6. januar 2012

Caramel Shortcake

Her kommer en oppskrift på en skikkelig "sukkerbombe".... Caramel Shortcake er en 3 lags konfektkake.
 1. trinn:
 Bunn: (rektangulær bakeform 30x38cm) 340 gram smør, 100 gr. sukker, 2 ts vaniljesukker, 420 gr. hvetemel og ett egg. Smuldre blandingen raskt sammen til en fast deig. Her må det ikke jobbes for mye da bunnen vil bli seig isteden for sprø. Minst mulig elting her altså. Press den så ut i smurt form med papir. prikk med gaffel rundt omkring så den ikke blåser seg opp under steking. Stekes gylden midt i forvarmet ovn på ca. 200c. (ca 15-17 min). Avkjøl.

2. trinn:
Karamellfyll: 3 dl kremfløte, 1 boks vikingmelk, ca. 250 gram sukker, 500 gram lys sirup, 300 gram smør og litt vanilje. (en utskrapt vaniljestang eller litt vaniljesukker) Bland alt og kok sammen. Dette kan ta litt tid, så vær tålmodig. (1-1,5 timer) Rør med tresleiv av og til og følg godt med. Blandingen blir mye tykkere etterhvert. Man kan ta en prøve på et fat og sett i kjøleskapet underveis, så får man et inntrykk om hvor fast blandingen er...
Når karamellen er ferdig, avkjøl litt og hell den over tertebunnen i forma. Avkjøl. En liten stund i frysern gjør underverker om man har det litt travelt.

3. trinn: Smelt 400 gram lys sjokolade ien skål over varmt vann. Jeg varmer vann i vannkokeren, heller det ien kjele og setter en skål som passer kjelen over. Det er viktig at det er tett rundt kanten. Pass på så det ikke kommer vann i sjokoladen. rør av og til med en skje til sjokoladen er helt smeltet. Hell så sjokoladen over den kalde karamellen. Stryk forsiktig utover med en stekespade eller palett. Avkjøl og del i små stykker med en varm kniv.

Koking av karamell

Smelt Sjokolade

Da er det bare å sette igang! Noe arbeid er det, men er du en slikkmunn så er dette søtsaka for deg :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar