Totalt antall sidevisninger

fredag 27. april 2012

Sukkerpasta / Fondantmasse


Sukkerpasta/fondantmasse brukes til å dekke kaker. Man oppnår et meget pent resultat og den er lett å jobbe med. Man kan også lage diverse dekor til kaker av denne massen.  Det finnes flere måter å lage en sukkerpasta på. En del oppskrifter inneholder både glukose og hvit sirup, noe man må i spesialforretninger eller apotek for å få kjøpt. Her kommer en oppskrift med ingredienser fra Ditt lokale samvirkelag :-)

Marsmallowsfondant (MMF)

Smelt 300 gram marsmallows med ca 3ss vann forsiktig i en skål over vannbad eller i mikrobølgeovn. (varm marsmallowsen 3x1 minutt i mikroen, rør imellom hver gang). Bollen du bruker bør være smurt med matfett.
Bland deretter inn 700-750 gram melis til massen er lik en seig marsipan. La den hvile i plastfolie i kjøleskap ett døgn før bruk. Da dette nesten kun er sukker, holder den seg i evigheter...
Massen kan fint tilsettes ønsket farve.

Når man skal dekke en kake med dette, lønner det seg å dekke kaka med marsipan først, så det ikke trekker igjennom fondanten.
En anvendelig masse som kan brukes til det meste av dekor.

11 kommentarer:

 1. Hvorfor trekke med marsipan under mmf? Det blir litt som smør på flesk. Har trukket maaaange kaker med mmf, og det trekker ikke gjennom om du smører opp kaken med f.eks smørkrem :)

  SvarSlett
 2. Alt ettersom.. det spørs hva man har på kaken, men bruker man marsipan, som også gir en finere smak, er man helt sikker. Resultatet bli også penere og jevnere etter min mening. Smørkrem og mmf blir jo også "smør på flesk" , men takk for innspill :-)

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å prøve ut denne! Tror det blir en klar favoritt hos mine tantebarn som ELSKER Marsmallows (Mellows);)

  SvarSlett
 4. Hei!
  Håper du likte resultatet :-)

  SvarSlett
 5. kan man bruke denne oppå kremkake , som marsipan ?

  SvarSlett
 6. Hei!! Det kan man godt gjøre ja :-)

  SvarSlett
 7. Hej!

  Detta receptet maste jag prova......Tack for det;)
  Kunde nagon bara vara sa snall att beratta for mig vad forkortningen ss star for i receptena?

  Tack & God Jul!

  SvarSlett
 8. Hei:)
  Resepten funker bra den :) SS står for spiseskje.. altså Matskjed på Svensk tror jeg :)(Msk)

  SvarSlett
 9. Eg leter etter fondant masse og eg har funnet noen fondant oppskrift men det er marshmallowsfondant og eg har sett på Cake boss og der bruker dei ikke mashmallowsfondant.

  SvarSlett
 10. Hei!

  Det finnes flere oppskrifter på nettet på fondantmasse.. så det er bare å prøve seg frem der :) Lønner seg å bruke hvit sirup i den om du får tak på det..

  SvarSlett