Totalt antall sidevisninger

onsdag 16. mai 2012

Bakerns 17-Mai Kake!

Dette er egentlig en romkake med litt 17 Mai stemning på toppen :-)

Oppskrift:

Kakebunn:
 (26cm form) 4 egg og 160 gram sukker piskes til eggedosis
 90 gram hvetemel, 100 gram potetmel, 2 ts vaniljesukker og 1,5 ts bakepulver siktes i og
 vendes inn med slikkepott. Stekes på 150 c i 45 min.
 For nærmere beskrivelse av kakebunn, se artikkelen "Bakerns Beste Sukkerbrød".

Romkrem:
 Dette er den samme oppskriften som "Bakern's Beste Vaniljekrem" fra Mars 2012. Bytt ut
 vaniljen med en go'skvett Rom eller noen dråper romessens.

Icing:
700 gram melis, 3 eggehviter, 5 dråper romessens og ca 0,5 dl vann. Pisk til luftig og hvit. Kaken dekkes med hvit icing. Ta av litt til farging.

Bruk rom i kremen i stedet for vaniljestang.
Del kakebunnen i 3 og legg bunnen på fat med springformringen rundt for å holde fasongen.

Dynk bunnene litt med melk. Legg 3/4 av romkremen på det første laget.
Legg på midten og ha på resten av romkremen som er blandet med 1/4 l pisket kremfløte.
Legg på toppen. Sett den i kjøleskapet litt så kaka får sette seg.
Pisk eggehviter, melis, romessens og vann til icing.
Ta av ringen og dekk kaka med icing. Hold av litt til pynten.
Bruk sterke farger for å oppnå nasjonalfølelsen :-)
Stryk utover farvene og pynt med sprøytepose til slutt.

Ha en fin 17 Mai!!
Mvh Bakern :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar