Ingen jul uten disse tynne, sprø, krydrete kjeksene! Bærre Lækkert :)
Dag 1: Deigen!
Bland følgende i en kjele:
-500 gram lys sirup
-250 gram sukker
-175 gram meierismør
-1/4 l kremfløte
Dette skal kokes opp under omrøring.
Avkjøl deretter massen til romtemperatur.
![]() | ||
Sirup, sukker, smør og fløte kokes opp. |
![]() | ||
Avkjøl massen til romtemp etterpå. |
-900 gram siktet hvetemel
-1 toppet ts ingefær
-3 strøkne ts svart pepper
-2 ts natron
Bland mel, krydder og natron godt, og rør det inn i massen med en sleiv for hånd. Arbeid deigen minst mulig for sprøest mulig kjeks :) (dette har med gluten og mye faglig forklaring å gjøre :))
Sett så deigen kaldt i kjøleskap eller kjeller til minst neste dag. Den kan godt stå opptil 3 dager ihvertfall :) Husk å pakke den tett med plast:)
![]() | |
Mel og krydder blandes inn i massen for hånd. |
Da var deigen klar:) Denne har stått i kjøleskap i 2 dager.
![]() | |||
Kjevle tyyynt!! Bruk mel! Bruk en trinse til å lage ruter:) |
![]() | |
Trinsen:) |
![]() |
Flytt snippene over på brett med papir. Bruk en stekespade e.l. |
Stekes på 200c i ca 5 min. Følg godt med :) Jeg har brent tre brett i dag :)
![]() | |
Avkjøl på rist! |
![]() | |
Oppbevar i tett boks :) |
![]() | |
Morro med Non Stop:) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar