Mareng kan brukes til forskjellige kaker, men de mest velkjente er vel kvæfjordkake og pikekyss. Her er en kjapp innføring i hvordan man får en perfekt mareng.
Oppskrift:
250 gram eggehviter, absolutt rene. (det kan ikke være spor av plomme her)
250 gram farin
250 gram flormelis
evt vaniljesmak og farve.
Først må man være helt sikker på at piskeutsyret og bollen er helt fettfri. Minimale mengder kan ødelegge marengen. Trikset her er å "vaske" bollen med en sitronbåt først. Syren i sitronen vil bryte opp fettet. Tørk med papir etterpå.
Pisk deretter eggehvitene med farinen til den blir stiv. Bland så inn melis med en slikkepott, og tilsett deretter evt smak eller farve, men vær forsiktig med mengdene her. For mye farve vil kunne gjøre marengen for flytende. Marengmassen skal være så stiv at man kan holde bollen opp ned :-)
Pikekyss sprøytes ut på papirkledd plate og tørkes i ovn på 75-100c. Dette kan ta noe tid..ca 1-2 timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar