Trinn 1:
Dagen før, eller min 4 timer før baking:
Rughev.havregrøt og helkorn |
100 gram havregryn legges i vann til det blir grøt.
100 gram Rug, helkorn legges i vann.
150 gram Sammalt Rug iblandes vann og en 10 dels ts med gjær. (veldig lite) Massen skal se ut som en grøt. Dette kalles en rughev. Lager man dette dagen før, bruker man iskaldt vann, men om man lager det samme dag kan man bruke lunkent vann for å skynde på prosessen.
Dekk alt til, og la stå i romtemp.
Trinn 2:
800 gram siktet hvete
Bland trinn 1 og trinn 2 |
30 gram sukker
40 gram linfrø
1 egg
50 gram gjær
1 dl kulturmelk
2 dl vann (40c)
Solsikkekjerner til topping
Deigen skal eltes på lav fart i ca 5 min. Den skal ikke være for fast. Deigen vil bli fastere under etterhevingen.
Etterhev i 30 min. Slå deigen sammen, og gjenta dette en gang til. Total tid : 1 time.
Utbaking: Kjevle eller press ut deigen i et rektangel som er ca 2cm tykt. Del så i 24 like store firkanter.
Spray eller pensle emnene med vann |
Dypp godt i frøene |
Legg på papirkledd plate |
Etterhev til dbl størrelse, og stek på 250c i ca 10-12 min.
ENJOY!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar