Totalt antall sidevisninger

fredag 6. januar 2012

Saftig og mektig konfektkake- en aldri så liten fest av en kake her altså!

Fylt med en moccakrem med rom og dynket i kaffelikør...mmm

Oppskrift kommer....her!

Bunn: 250 gram sukker og 7 egg piskes til luftig eggedosis
Sikt så i en blanding av 250 gram hvetemel, 1 ts bakepulver og 4-5 ss kakaopulver. Dette vendes inn med ytterste forsiktighet for å bevare luft i massen.
Bruk så en 26 cm springform som mal, og stek 5 flate, like store bunner på papirkledd og smurt bakeplate. 150c i ca 6-7 min. Avkjøl.

Moccakrem: 1 liter fløte piskes til krem med litt sukker. Tilsett 1 enkel espresso blandet med 2 ss kakao og en liten skvett captain morgan rom og bland godt. Har du ikke espressomaskin kan en tørrkaffe blandet ut i litt vann være like så godt.

Bygg så kaken sammen i springformen. Dynk hver bunn med litt kaffelikør og smør på et tynt lag krem i mellom hver bunn. Dekk så kaken med et tynt lag krem. (vil man lage kaken uten alkohol vil jeg anbefale å dynke med melk, og bruke romessens i kremen.)

Nå er det tid for litt lett konditorarbeid... Klipp til en strimmel av plastfilm, ikke matfolie men noe tykkere, f.eks type bokomslag eller lignende. Denne strimmelen skal være litt høyere enn kaka, og samtidig rekke helt rundt. Smelt så 3 plater mørk sjokolade (300gr). stryk sjokolade tynt på plasten og kle den rundt kaka. (Her kan det bli masse søl, men ikke fortvil, det er helt normalt :-)) Sett kaka til avkjøling. Resten av sjokoladen kan man jo lage litt sprek pynt av på et bakepapir o.l. Når sjokoladen er stivnet, dra forsiktig av plasten, og sjokoladen vil sitte igjen på kaka. Pynt så toppen med resten av kremen i en sprøytepose og pynt med  hjemmelaget sjokoladepynt.På bildet av denne kaka har jeg også laget karamell i vifteform. Den lages ved å smelte sukker til det karamelliseres. Hell det så over på et bakepapir som ligger på en trefjøl.(forsiktig, dette er varmt!!) Del sukkeret som en pizza i trekanter. avkjøl dem og sett dem på kaka slik som på bildet. Sikt over kakaopulver til slutt! Og voila! Den beste og stiligste konfektkake har DU laget :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar