Totalt antall sidevisninger

fredag 17. februar 2012

Bakerns Fastelavnsboller

Den største BolleSøndagen i året er rett rundt hjørnet.............. I den forbindelse har Bakern himself laget sin egen variant av den tradisjonelle fastelavnsbollen :-)

 Oppskriften på bollene er den samme som står under temaet "bollefest" . Denne gangen har jeg delt oppskriften i 2, noe som gir ca 20 vanlige hveteboller på 100 gram. Lag deigen som beskrevet, rull ut boller, hev til dbl størrelse og stek. Tips: Når jeg deler denne oppskriften i 2, så deler jeg ikke gjærmengden like mye. Ta bort kun en 1/4 av gjæra, så mengden i en halv deig blir altså 75 gram eller 1 og en halv pose tørrgjær.

Hev til dbl størrelse
Mmm.. nystekte boller..


Disse bollene skal jeg fylle med vaniljekrem, fløtekrem med jordbærsyltetøy og friske bær.

Vaniljekremen lager jeg slik:
Skrap ut vaniljestanga

5 dl H-melk og 2 dl fløte kokes opp med 160 gram sukker, 50 gram smør og 1 vaniljestang.

splitt vaniljestangen og skrap ut frøene med en skarp kniv, tilsett så vaniljen i melken. Fordel så sukkeret over melken i kjelen, det vil nå synke til bunns. La nå melken koke opp uten å røre i den. Sukkerhinnen på bunnen vil hindre melken i å brenne seg.


Jevningen
Melk,smør,vanilje og sukker kokes opp
Pisk så sammen 3 dl H-melk, 70 gram maizena og 2 hele egg. Dette blir jevningen som skal tilsettes den kokende melka. Pisk det godt inn mens melka koker opp på nytt. Nå vil kremen tykne. Ha den så raskt                                            over i en bolle. Avkjøl i vannbad. Rør av og til.

Avkjøl den ferdige kremen.
Del de avkjølte bollene i to deler, og fyll dem med vaniljekrem, jordbærkrem og friske bær.
Legg på lokket og sikt over melis til slutt.


Da er det bare å sette på kaffen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar