Totalt antall sidevisninger

tirsdag 15. mai 2012

Bakerns Tykke Lefser

Bakern ivaretar Norsk tradisjonskost med disse lefsene som minner både om klappaskall (Holtålen) og Pjalt (Røros).
Oppskrift:
300 gram seterrømme, 2 dl H-melk, 80 gram sukker, 80 gram lys sirup, 1,5 ts hornsalt, 80 gram smør og ca 600 gram siktet hvetemel.

Bland alt med hendene eller på kjøkkenmaskin. vær forsiktig så du ikke overarbeider deigen. Den skal ikke bli seig.
Bland alle ingrediensene.
Jobb deigen forsiktig sammen. Om du bruker maskin, kna sammen det siste med hendene.
  
Klar til bruk :-)
Kjevle deigen til en tykkelse på ca 0,5 cm.
Børst av overflødig mel.
Stikk ut lefsene. Jeg bruker her en utstikker på 17 cm. Det gir ca 15 stk på denne porsjonen.
Stek på takke i ca 2 min på hver side. Her er termostaten stilt på 7. (Meteor steketakke)
Avkjøl lefsene på rist etter steking.
Serveres med brunost, syltetøy, rømme osv...
De er fine å fryse.
Lykke til :-)

5 kommentarer:

  1. Hei, disse var gode men noe tørr? Hva har jeg da kunne gjort feil?

    SvarSlett
  2. HEI,hvor får man kjøpt slike utstikkere som du bruker her ?

    SvarSlett
  3. Hei! denne utstikkeren kjøpte jeg på en håndtverksbutikk på kvikne i sør trøndelag, men jeg vil tro at de har noe lignende på husflidbutikkene e.l... Lykke til med å finne en :)

    Til det første spørsmålet: Om lefsene blir for tørre ville jeg ha prøvd å kutte litt på melmengden til å begynne med :)

    SvarSlett
  4. Hei :) Lurer på om disse lefsene kan brukes til pølser? Er de som vanlige buttik kjøpte lomper, bare tykkere? Og siden jeg har hvetemel alergi, kan man bare bytte ut hvetemel med speltmel? ;-)

    SvarSlett