Totalt antall sidevisninger

lørdag 22. desember 2012

Bakerns Julebrød!


Saftige julebrød proppfull av godsaker :)
Gjør seg best med brun ost og meierismør :)
En selvfølge på julefrokosten og til julekaffen :)

Oppskriften på selve deigen er den samme som i artikkelen "Bollefest" . Bare søk den opp i søkefeltet på startsiden :)

når deigen har gått igjennom alle rundene med forheving som beskrevet, tilsettes 250 gram rosiner og 250 gram dadler i biter.
Arbeid frukten inn i deigen.

Slå opp deigen på bakebordet og del den i emner på ca 450 gram. Da skal du få 10 brød :)
Kna brødene til ønsket form, og legg dem på bakebrettet. Etterhev til dbl størrelse.
Stekes i ca 20 minutter på ca 200 c .
Dadler gjør susen, men husk å ta ut steinen :)  
Arbeid frukten inn i deigen etter forhevingen.
Slå opp 10 brød a 450 gram.

Formes godt til de er stramme. Legg på brett og etterhev til dbl størrelse.
Stek på ca 200c i 20 min. Bank under med en finger. Er det en hul lyd, er de ferdige. Avkjøl på rist.  
Lykke til og God Jul :)
Mvh Bakern :)

3 kommentarer:

  1. Jeg har sett igjennom alle postene dine og du for noen flotte kaker og bakst du har stellt i stand! Den blåbær-bærkaken så nydelig ut!. Mange gode tips plukket jeg også opp! jeg har tenkt å bruke sukkerbrødoppskriften din ved neste anledning, den så så flott og høy og jevn ut =)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for gode ord :) Bare å spørre her om du lurer på noe, så skal jeg svare etter beste evne :)

    SvarSlett
  3. Mange gode oppskrifter her. Gleder meg til å prøve flere! :)

    SvarSlett