Oppskrift:
2 kg hvetemel, 300 gram sukker, 250 gram smør, 100 gram eller 2 poser gjær (rød gjær, om du har er best til søte deiger), 12 gram kardemomme, 2 egg og ca 1 liter vann (37c).
Bland alle ingredienser, og spe med vannet til passe deig. La elte på sakte fart i 10 - 15 minutter. Øk farten litt mot slutten. Deigen er ferdig eltet når den såvidt slipper bollen og er smidig. Deigen kan virke litt bløt i starten av eltetiden, men den vil komme seg etterhvert.
Del opp de ulike emnene |
Bak ut ønskede varianter og sett dem på papirkledd plate. La etterheve til dbl størrelse på en lun plass.
Hvordan trille ut kringle.
Hvordan lage skillingsboller.
Kjevle ut et rektangel som er ca 1 cm tykt.
Spre utover en blanding av smør, sukker og kanel.
Rull stramt sammen. |
Lim sammen med litt vann på kanten. |
Del med en skarp kniv og sett på brett |
Pensle bakverket med egg iblandet litt melk rett etter steking.
Emnene jeg har brukt her er ca 120 gram pr. bolle. Dette gir ca 40 boller i forskjellige varianter.
Rosiner, sjokoladebiter og anis bakes inn for hånd før utbakingen .Mengden lar jeg være opp til den enkeltes smak :-)
Steketid: Ca 10 min. på 200c.
Ren nytelse.......... |
Denne oppskriften har jeg gledet meg til at du skulle avsløre :)
SvarSlettFlere som har det :-) hehe
SlettSer ut som om at du også har en Kenwood ut fra bollen?
SvarSlettJeg har ikke brukt min så mye, men brukte den nå.. Har en Kenwood Major titan, og lurer på om denne deigen ble for stor for den? Den stoppet opp flere ganger, og jeg måtte bruke slikkepott for å dytte deigen ned da den snurret seg rundt eltekroken. Hva gjør jeg galt:)? Deigen står forøvrig til heving nå, og jeg gleder meg til den er ferdig :D
Hei :-) du har nok rett i at denne mengden er helt i grenseland ja... :-) Men jeg har ikke opplevd at min Kenwood Major har stoppet... Jeg bruker å blande alle ingrediensene, setter på lav fart og sper med vannet. Øker farten mot slutten av eltetiden. Det kan lønne seg å hjelpe litt til med en slikkepott om noe setter seg i kantene, så alt får bli med i eltingen like lenge. Håper Bollene ble gode :-).
SvarSlettTakk for svar! De ble fantastiske! Helt annen type gjærbakst enn jeg har laget tidligere! Nydelig luftige og gode :)
SvarSlettKanongode bolla. I dag bli det forsinka fastelavensbolla etter saltkjøtt og stappe :)
SvarSlett