Totalt antall sidevisninger

søndag 10. juni 2012

Bakerns Hamburgerbrød!

Da er vi godt inn i årets grillsesong, og hva passer da bedre enn hjemmelagede hamburgerbrød...?

Her er oppskriften: (ca 20+ stk a 80 gram)

1 kg hvetemel, 2 ts salt, 4 ss sukker, 40 gram gjær, 2 dl  rapsolje, 2 egg og vann til passe deig.

Elt deigen i ca 7 min på sakte fart til deigen er smidig. La den heve 3 x 30 min. (slå den sammen mellom hver gang)

Rull så like store boller og sett på brett. La dem hvile i ca 10 min.
Kjevle bollene flate og pensle dem med sammenvispet egg. Strø på sesamfrø.
Etterhev til dbl størrelse og stek på ca 220 c i ca 10-12 min. Avkjøl på rist.
Trill boller av den ferdig hevede deigen.
La bollene hvile i ca 10 min. til de "slipper" litt.
Kjevle bollene flate.
Pensle med egg og dekorer, her både med sesamfrø og hvetemel. Hev til dbl størrelse og stek.
Avkjøl på rist.
Når man lager hjemmelagede brød bør man vel også strengt tatt lage burgerene selv...

En oppskrift på det:

400 gram kvernet kjøttdeig uten vann og salt blandes raskt med 2 ts salt, 1/4 ts ingefær, 1/4 ts pepper, 4 ts potetmel, en liten skvett worchestersaus og 1 dl vann. Formes til 5 burgere. Grill dem på grillen i noen minutter på hver side. Bruk sterk varme til å begynne med, og stek dem ferdig på en mindre varm sone  på grillen etterpå. Eller stek dem i stekepanna :-)
Man kan selvfølgelig tilsette andre krydder i tillegg om man ønsker det....
Server med godt tilbehør som frisk salat, en god dressing, ost, bacon og alt som hører med...:-)
Bland alle ingrediensene kjapt.  
Form til 5 burgere.
Slæng dæm på grill'n
Snu... 
Velbekomme..........

1 kommentar:

  1. Disse så helt suverene ut :) Har dem står i ovnen nå, skal ha dem sammen med hjemmelaget fiskeburger. :)

    SvarSlett