Totalt antall sidevisninger

lørdag 31. mars 2012

Bakern's Beste Vaniljekrem!

Du trenger: 7 dl H-melk, 3 dl kremfløte, 160 gram sukker, 50 gram smør, 1 vaniljestang, 75 gram maizena og 3 egg.


Vaniljestang
 5 dl H-melk og 2 dl fløte kokes opp med 160 gram sukker, 50 gram smør og 1 vaniljestang.  splitt vaniljestangen og skrap ut frøene med en skarp kniv, tilsett så vaniljen i melken. Fordel så sukkeret over melken i kjelen, det vil nå synke til bunns.
Melk,fløte,sukker,smør og vanilje kokes opp
 La nå melken koke opp uten å røre i den. Sukkerhinnen på bunnen vil hindre melken i å brenne seg.


Pisk så sammen 2 dl H-melk 1 dl fløte, 75 gram maizena og 3 hele egg. Dette blir jevningen som skal tilsettes den kokende melka. Pisk det godt inn mens melka koker opp på nytt. Nå vil kremen tykne. Ha den så raskt over i en bolle. Avkjøl i vannbad. Rør av og til. 
Jevning av maizena,melk,fløte og egg
Avkjøl kremen i vannbad. Rør av og til.










Denne kremen kan brukes til skolebrød, kremboller, kaker osv...
Man kan også bytte ut vanilje med andre smaker...f.eks rom eller sitron.

2 kommentarer:

  1. Funker det med lettmelk? Mulig lactosefrie meierivarers egenskaper ikke gjør oppskriftenoverførbar, men det finnes ikke laktosefri h-melk..

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Tror det funker helt fint med laktosefri lettmelk. Gi gjerne tilbakemelding om hvordan det går. Men jeg kan ikke tro at det skulle utgjøre den store forskjellen :-)

      Slett