Trinn 1: Lag en mandelbunn i en 24cm springform.
Oppskrift: 250 gram malte mandler, 250 gram sukker, 5 eggehviter. (spar plommene, de skal brukes senere.)
Stivpisk eggehviter og sukker i en kjøkkenmaskin
Vend inn de malte mandlene forsiktig med slikkepott.
Ha røren over i papirkledd form, og sett inn i forvarmet ovn på 180c i ca 20- 25min. Nederste rille.
Avkjøl på rist etter steking. Den må være helt kald før man setter igang med trinn 2.
Trinn 2: Blåbær og vaniljefyll.
Oppskrift:
Legg den avkjølte mandelbunnen over i kakeforma og lås av ringen.
Legg 13 plater gelatin i litt kaldt vann i 5 min. så de er klare for smelting.
5 eggeplommer og 150 gram sukker piskes til eggedosis.
1/4 liter fløte piskes til tynn krem og blandes med 200 gram kremost, 1/2 liter vaniljeyoghurt og ca 250 gram blåbærsyltetøy.
Vend så inn kremblandingen forsiktig i eggedosisen.
Klem ut det meste av vannet fra gelatinplatene og smelt dem under stadig omrøring i en kjele. Hell i en tynn stråle over kremen mens du rører godt.
Hell straks blandingen over mandelbunnen. Sett kaldt til den stivner. Dette skjer ganske fort.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min. |
Bland pisket krem med kremost, yoghurt og blåbærsyltetøy |
Vend inn kremblandingen med eggedosisen forsiktig |
smelt gelatinen under omrøring. |
Hell hele stasen rett over bunnen som ligger i forma. Sett kaldt. |
Trinn 3:
Legg på ønsket mengde bær og øs forsiktig med lilla gele over. Geleen må være romtemperert. Sett til avkjøling til geleen er stiv.
Med blåbær.... |
eller bringebær...eller begge.. |
Topp med gele til slutt og avkjøl :-) |
Kaken er også helt uten hvetemel og passer godt til de som ikke tåler gluten.
Lykke til!! Mvh Bakern!
Mmmmm.... Bakte denne til 3 års dagen til datteren min. Og hun likte den så godt at hun ville ha den til gebursdagen min også..og pappaen sin. Det er definetivt en av de beste kakene jeg har smakt. Anbefales på det varmeste!
SvarSlettHei! Flott å høre at den falt i god smak, tusen takk for gode ord :-)
SvarSlett