Oppskriften:
Dagen før eller min 4 timer før baking: Rør ut 200 gram sammalt rug grov med kaldt vann og en gjærklump på størrelse med en ert. Blandingen skal ha en "grøtkonsistens". Sett også 100 gram havregryn i vann til det blir havregrøt. La dette stå til neste dag.
Rughev og havregrøt |
Elt sammen til en smidig deig. (ca 5-7 min på lav fart)
La deigen forheve i 30 min på en lun plass, slå den sammen og gjenta dette 1-2 ganger.
Del så opp i passe emner og legg i smurte former. Dekorer med snitt eller frø.
Rist solsikkekjerner i en tørr panne |
La så brødene etterheve opp til kanten av forma. (dbl størrelse)
Stek i forvarmet ovn på ca 200c i ca 30 min. (For større former, noe lengre steketid)
For å sjekke om brødet er ferdig stekt, kan man hvelve det ut av formen, og banke under brødet med fingeren. Det skal være en hul lyd hvis brødet er ferdig.
Dekorer etter ønske. Her med gresskarkjerner. |
Tips! Pensle brødene med vann før du dypper dem i frøene. Da sitter dekoren godt, og man får en bedre skorpe.
Hei. Takk for en super oppskrift. Lurer på hvor grove disse brødene er mtp brødskalaen?
SvarSlett