Totalt antall sidevisninger

søndag 8. januar 2012

Bakerns Søndags-Cup Cakes









Ingredienser: 300 gram smør, 1 dl rapsolje og 300gram sukker piskes luftig.
Tilsett så 4 egg, ett om gangen. Tilstter man eggene for fort vil blandingen skille seg.
Sikt så i 450 gram hvetemel blandet med 4 ts bakepulver og 4 ts vaniljesukker.
Bland dette vekselvis med 2 dl h-melk og ca 25 dråper sitronessens.

Oppskriften gir 12 store muffins. (Amerikanske former)
Steketid: Ca. 20 - 25 min på 200c, i en muffinsform, nederste rille.

  Glasur, grunnoppskrift: 200 gram naturell kremost, 80 gram smør, 350 gram melis.
Pisk dette godt sammen til en luftig masse.
Av denne grunnoppskriften kan man lage flere varianter topping til muffinsene.

Her har jeg delt grunnkremen i 2 like deler:
1 del har jeg smakt til med saften av en halv lime og farvet med oransje.
2 del har jeg tilsatt 100 gram smeltet hvit sjokolade. (sjokoladen smeltes i en skål over varmt vann i en kjele)
Pynt så de avkjølte kakene med sprøytepose med egnet tyll.
Smelt hvit sjokolade i en skål over varmt vann. Pass på at det er tett rundt skåla og kjelen.

Avkjøl kakene godt før pynting, ellers vil kremen smelte.

Pisk kremen godt sammen, så man unngår klumper av smør.

Noe å overraske med...?

3 kommentarer:

  1. Så fin blogg! Her var det mange gode tips:)

    SvarSlett
  2. Så flink du e, Rune. :) følger deg.... trenger sårt noen bakertips.

    SvarSlett
  3. Takker! Kommer mer etterhvert :-)

    SvarSlett