Totalt antall sidevisninger

tirsdag 10. januar 2012

Pizza På en Tirsdag.....? Uten tvil :-)


 Oppskrift: 1 kg hvetemel, 15 gram salt, 70 gram rapsolje, 50 gram gjær (1 pose tørrgjær), ca 0,6 liter vann.(37c).
Denne oppskriften gir ca 8 porsjonspizzaer.

Bland alt og elt sammen på sakte fart i ca 10 minutter. Elt inn en liten skvett olje til slutt, og elt til deigen ser glatt ut. Heving foregår på samme måte som focacciaoppskriften. (slå ned deigen og hev den opp tilsammen min 3 ganger på en og en halv time) Bak så ut til boller og la dem hvile i ca 10 min til de slipper litt. Hvilen gjør at de blir lettere å presse/kjevle ut :-) Kjevle bunnene så tynt som man selv liker.
Ha så på pizzasaus etter eget ønske og type. Mange varianter her. Jeg lager min selv :-)
Spre så utover en god ost... mozarella blandet med en annen fast ost er å anbefale :-)
På denne pizzaen bruker jeg kun noen skiver av strandaskinke (utrolig god) og litt oregano.


Stek pizzaen direkte på 250 c , nederste rille på brett. Har man Pizzastein så bruker man den.
Bruk vanlig over og undervarme! Varmluft funker heller dårlig. Man vil ha mest varme under for å få sprø bunn.
Stek den til den er gylden på toppen.
Høvle over litt parmesan og nyyyt.............





Supertips!!
Denne deigen er også fin å lagre kaldt. Jeg gjør det slik: Baker ut alle emnene til boller, legger dem på melet fat, drysser mel over og dekker med plast. Kan stå i kjøleskap i 2-3 dager. Perfekt hvis man har det travelt.(Bedre blir den også :-))

2 kommentarer:

  1. Lekkert, men hvordan lager du pizza-sausen? Familiehemmelighet?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke hemmelighet akkurat...men har ikke oppskrift..hehe.
      Skal notere opp neste gang..

      Slett