Totalt antall sidevisninger

fredag 23. mars 2012

Bakerns Beste Horn

Dette er en deig man kan bruke til mange forskjellige bakverk. I dag ble det horn, ostehorn og rundstykker.

Oppskrift:
1 kg siktet hvetemel, ca 0,5 liter vann (37c), 1 pose tørrgjær eller 50 gram fersk gjær, 30 gram sukker, 8 gram salt, 60 gram smør og 2 egg.

Alt blandes og eltes på lav fart til smidig deig. (ca 7-10 min)

Hev deigen på en lun plass til dbl størrelse. Slå den sammen og gjenta dette minst 2 ganger til. (3x30min heving)

Del så deigen i 2 like deler som du former til et rundt emne. La den så hvile under klede i ca 5-10 min.
Kjevle ut hvert emne til en sirkel med ca 45 cm i diameter.(Dette er for horn)

Del så sirkelen i 8 like deler som en pizza. Lag et snitt i bakenden på hvert stykke.
 Legg på plate og pensle med egg eller vann. Ha på revet ost eller annen dekor.
Disse hornene kan også fylles med pizzafyll, pølser e.l. Da legger man fyllet inn i hvert horn før man ruller dem sammen.
Vil man lage rundstykker kan man dele opp deigen i firkanter eller trille boller.
Rull fra bakerst og inn


Legg på plate og dekorer


 Hev til dbl størrelse under klede og stek på 230c i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Perfekt til søndagslunchen

1 kommentar: