Totalt antall sidevisninger

søndag 11. mars 2012

MüsliBriks - Sunn Energibombe!

Her bruker jeg samme grunnoppskrift som "Bakerns frekke lille grovbrød". følg anvisningene der frem til utbakingen.

Tilsett så rosiner, aprikos i terninger, tørkede tranebær, grovhakkede mandler og hasselnøtter og ristede gresskarkjerner. Man kan også tilsette andre godsaker som man selv liker.

Et utvalg energirike go'saker
Istedet for å bake ut brød, så knar jeg inn frukten, nøttene og kjernene. Deretter kjevler jeg hele deigen ut til et stort rektangel som er ca 2 cm tykt. Del opp briksene i avlange stenger. Legg dem på papirkledd plate, og pensle dem med honningvann. Dryss over med sesamfrø til slutt. Hev til dbl størrelse og stek på ca 220c i ca 12 min. Pensle dem på nytt med honningvann like etter steking. Avkjøl på rist.


Kna inn ønsket mengde
Del opp i biter og legg på plate
Tips! F.eks solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø som skal brukes i deigen bør ristes først. Dette gjøres enkelt i en tørr panne. Pass godt på så de ikke brenner seg. Det kan skje fort. Grunnen til at vi velger å riste dem er fordi uristede kjerner og frø vil gi en "råsmak" i brødet. Ved å riste fremhever vi den gode smaken :-) Så rist i vei :-)

2 kommentarer: